Paul Smulders

Thomas Andersson

Vilmantas

Paul Smulders

Thomas Andersson og Paul Smulders

Vilmantas

Vilmantas

Sabine Beyerle

Vivi Linnemann og Vilmantas

Vivi Linnemann og Sabine Beyerle

Vivi Linnemann og Sabine Beyerle

Sabine Beyerle

Vivi Linnemann

Sabine Beyerle


Fem af Galleri NB’s faste og anerkendte kunstnere udstiller i Gudenåhuset i september og oktober. Det er Vilmantas, Paul Smulders, Sabine Beyerle, Thomas Andersson og Vivi Linnemann.

Om kunstnerne:
Vilmantas er født i Litauen i 1969 og har fornylig malet et stort portræt af HKH Prinsgemalen i anledning af dennes 80 års fødselsdag. Hans værker er ofte let genkendelige med de markante farver og ansigter eller menneskefigurer. På udstillingen i Gudenåhuset vises også tre tegninger, som hører til de mere sjældne værker af kunstneren.

Paul Smulders er født i 1962, er hollænder og bor i Amsterdam. Han har skabt en serie af værker som er konstant eksperimenterende og evigt afsøgende nye muligheder i maleriet. Der er skarp kontrast mellem grundens udflydende farver, og de ovenpå liggende transferprint med urbane motiver. Udstillingens største værk på 2 x 2 meter er af Smulders.

Sabine Beyerle repræsenterer en yngre generation af tyske kunstnere. Hun er født i 1975 og bor i Berlin. Hun indfanger ofte sine motiver med kamera og bruger disse som grundstenene i sine malerier. Lærrederne lægges fladt på gulvet, hvorefter hun drypper og splatter lærredet til med maling. Derefter kombineres dette mønster som en collage med det fotografiske materiale.

Thomas Andersson er født i 1957 og har mange års kunstnerisk erfaring. I hans skulpturer er der tale om en slags bevægelse fra den klassiske fordybelse og kontrol, til nutidens uforfærdede skulptørs glæde ved at se tingene gro i et mere spontant og ekspressivt udtryk.

Vivi Linnemann er født i Danmark, men bor i dag i Schweiz. Hun har to skulpturer med på udstillingen, som er typiske for hendes værker - de spændende farvede acryl skulpturer, hvor lyset spiller en særlig rolle.

På Galleri NB’s hjemmeside kan man læse mere om de enkelte kunstnere.